søndag 23. november 2008

Prom&Graduation
















På onsdag va eg på prom eller "Formal" som di ofte kalle det her. Siden eg går i 11 klasse og promet va for 12 klasse, så va eg der bare som arrangør/servitør, men det va utroligt kjekt fordet om:D Det e heilt sykt kor stort det e her, spesielt for jentene. De bruge masse masse tid og penger på å planlegga hår, sminke, kjole og smykker. Prompartneren e det vanlig å avtale i flerne år i forveien så at ingenting ska gå gale, men trass i all organiseringene med promdate osv, møtte eg allikevel på ei jenta som hylgrein innpå doen mens hu skreik i telefonen te promdaten sin som tydeligvis hadde dobbeltbooka. Litt tragisk enkli.

Temaet for promet i år va Shangai Sunset, altså asiatisk. Me som va med i Formal Committee hadde anvar for å planlegga å sette opp, så me fekk fri fra skolen på onsdag for å ordna alt. Resultatet blei veldig bra, med nuddelbokser, spisepinner, fortune cookies og til og med någen 10 klassinger som dansa under ein stor drage, akkuratt sånn som du ser på tv fra Kina.

Heile kalasen begynte klokkå 4, når di første parene ankom. Gaten inn te lokalet va blokkert for biler sånn at parene sko få ein ekte midtgang å gå ned på, og heile byen va samla for å se på di når di kom ut av vintage biler, mustanger, cabrioleter, politibiler osv, alle prøvde å ha den beste ankomsten! Men overraskende nok va det ingen limosiner (Harkje peiling på koss du stave det). Så gikk di ner gaten og smilte og vinka mens alle tok bilder av di, som ekte kjendiser! det va masse masse fine kjoler og dresser, men det fineste paret av alt bestod av ei jenta så hette Hirru og daten nas Jason. Hirru e fra Sri Lanka, så hu hadde på seg ein nydelige Sari. Jason hadde sagt te na at han bare kom te å ha på seg ein svart dress, men på dagen overraska han henne me at han hadde fått lagt ein ekte Sri Lankisk mannlig Sari!!! Det va så sinnsykt, utroligt søtt gjort av han! Eg begynte nesten å grina når eg så di gå ned sammen, det va bare så vannvittigt vakkert!

Så va det fotografier, drinks and nibbles med foreldre, middag med taler og bildefremvisning av the graduates som unge (her løp me servitørene som någen stressa maur for å ta drikke-bestillingene te alle, herregud så stress!) og te slutt litt dansing før det bar over te after-partiet, som desverre kun va for 12 klassingner. Her hørte me det va både dansing i undertøy og badebasseng fylt med gelé (igjen, vett ikkje koss du stave det), mens me i formal committee va igjen te klokkå 1 for å rydde opp. Heldigivis smiska me med rektor så han ga oss første time fri.

På fredag va selve graduationen. Den va ikkje i det heile tatt som i USA! Fordi det e så sykt varmt her begynne alt alltid veldig tidlig for å unngå solsteiken. Klokkå 6 møtte 11klassingene som arrangerte det (meg) for å lage frokost, og klokken halv 7 begynte graduation me taler og underholdning i det som e gymsalen/perfomance centeret. Itte ein time me rørende taler og tårer fekk di diplomet sitt. De hadde på seg skoleuniformen som vanlig, ikkje någen kappe og hatt! Rektor leste opp navnet, de gjekk opp på scenen med forledrene og mottok det, så gjekk di videre på scene og ringte ein liten bjelle for å symbolisere at High School nå e slutt. Etter dette va det frokost, og så Formal Parade, som det e på slutten av kver termin med prisutdeling og underholdining og taler og sånn. Te slutt hadde me det så hette Clap Out. Alle samla seg me skoleporten og lagte ein midtgang fra skolebgyningen og ut porten. Så gjekk alle 12 klassingene gjennom midtgangen mens alle klappte og klemmte og sa hadet te di. Det va ganske trist, men mest fordi eg tenkte på at neste gang me har Formal Parade e det meg alle seie hade te!

2 kommentarer:

Kaja sa...

Ååå§ det hørtes dødskult ut!!
Me planlegge Nyttårsballet nå, jeg e underholdningsjef (Hehe), men jeg tvile på at det blir like kult som deres!
Men me satse på god underholdning jallefall.
Har du ikke noe bilde av hun Sari-jenten og sari-gutten?
Han hørtes ut som en drømmegutt.!!

<3

Ordaz sa...

G-Ø-Y :)